Din Gradina Mea

Just another WordPress.com site

Seminte legume

1)  ROŞII NEGRE – STOC  EPUIZAT

PLIC CU 10 SEMINŢE – 5 RON + taxe poştale

După culoare ai putea crede că sunt vinete, dar sunt roşii. Pulpa legumei este tot roşie, numai coaja este neagră. Roşia neagră conţine molecule din anumiţi pigmenţi existenţi şi în strugurii negri. Consumul acestora este recomandat pentru combaterea îmbătrânirii.

2)  ROŞII CHERRY

PLIC CU 10 SEMINŢE-3 RON + taxe poştale

Roşiile sunt plante erbacee aparţinând familiei Solanaceae, originare din America de Sud. Varietatea cherry produce fructe de dimensiuni mici cu forma sferică sau ovală, delicioase şi uşor de crescut, putând fi cultivate aproape în orice tip de climă.

3)  ROŞII CHERRY PERIŞOARE GALBENE

PLIC CU 10 SEMINŢE-3 RON + taxe poştale

Roşiile în formă de pară sunt ideale pentru garnituri. Varietate timpurie, este viguroasă şi produce multe roşii care cântăresc în jur de 20 gr. Potrivite pentru cultivare în grădină sau în seră.

4) ROŞII GALBENE MARI

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

Sunt foarte gustoase, uşor făinoase şi, lucru rar la alte tomate, aproape că nu au cotorul verde şi aţos care te face să arunci o bună parte din roşie.

5) ROŞII RIO GRANDE (GOGONELE)

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

Este un hibrid foarte productiv, o varietate cu fruct alungit, de culoare roşu închis, dulce, cărnos, de o excelentă calitate.

6) ROŞII URIAŞE

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

În medie fructele au 0,500-0,900 kg, iar un fir produce într-un an cu precipitaţii şi temperaturi normale, 15-20 de fructe care ajung să se coacă, dar mai ramân tot atâtea verzi care sunt extraordinar de bune pentru pus la murat fiind foarte cărnoase şi cu puţine seminţe.

7) ROŞII TIP GOGOŞAR

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

După formă, acest tip de roşii sunt confundate cu gogoşarii.

8) ROŞII TIP ARDEI

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

Forma acestor roşii este ca cea a ardeiului. Se folosesc în gastronomie pentru umplut.

9) ARDEI GRAS GALBEN FOARTE PRODUCTIV

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

Este un hibrid semitimpuriu. La maturitatea de consum are culoarea galben deschis. Fructele cu 3-4 lobi sunt ascuţit-tranconice, cu lungimea de 8-10 cm şi diametrul de 6,5-7 cm, greutatea între 110-120g, grosimea pulpei între 7,5-8 cm.

10) ARDEI GRAS ROŞU URIAŞ

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

Este un hibrid timpuriu; se recoltează la 65-70 zile de la transplantare. Este foarte productiv, fructele sunt mari şi foarte mari, au 3-4 lobi, aproximativ 11×11 cm, greutatea intre 200-350 gr,  pulpă foarte groasă şi gust excelent (dulce).

11) ARDEI GOGOŞAR

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

Hibrid de ardei gogoşar timpuriu. Se poate folosi pentru consum în stare proaspătă, conservare sau industrializare. Planta are o vigurozitate bună şi un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Fructele sunt uniforme si de calitate. Acest hibrid oferă o productivitate ridicată de fructe de 220-240 g cu 3-4 lobi. Prezintă un conţinut ridicat de substanţă uscată.

12) ARDEI KAPIA

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

Ardeiul KAPIA este soi de ardei lung, cu fructul conic, lungimea medie de 20 cm, culoarea verzuie la maturitatea de consum şi roşu-deschis la cea fiziologică. Durata de vegetaţie este de 135-145 zile.

13) VINETE URIAŞE

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

Planta este viguroasă şi ajunge la 1,5 – 1,8 m înălţime, în medie face 7 – 10 fructe care ajung şi la 1kg. La preparare, dupa ce sunt coapte la foc, pulpa ramâne tot albă, iar dacă e tăiată felii acestea îşi păstrează culoarea albă zile întregi. Necesită aceleaşi îngrijiri ca şi vinetele obişnuite.

14) BOSTAN PLĂCINTAR CHINEZESC

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON +taxe poştale

15) PEPENE GALBEN (CUCUMIS MELO)

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

Pepenele galben  este o plantă anuală, cu o perioadă de vegetaţie de 90-120 de zile. Tulpina este târâtoare acoperită cu peri şi emite uşor rădăcini adventive, la contactul cu solul umed. Frunzele sunt palmate, mari, rotunjite, cu marginea întreagă sau dinţată, acoperite cu perişori. Florile sunt unisexuate, de culoare galbenă, grupate câte 1-3 la subsuoara frunzelor, cu polenizare entomofilă. Înfloreşte după 55-60 de zile de la semănat.

Fructele, foarte apreciate prin conţinutul bogat în hidraţi de carbon, săruri minerale, prezintă forme şi dimensiuni diferite, în funcţie de soi. Pulpa fructului este portocalie sau verde, suculentă, fondantă şi aromată.

16) PEPENE VERDE ANGURIA

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştale

Planta cu creştere rapidă, cu deschidere mare şi bună acoperire a frunzelor; foarte timpurie (78 zile); pulpă roşie atractivă cu textură crocantă şi puţine seminţe; formă rotundă către rotund-ovală, greutăţi de 6-8 kg; coajă de culoare verde deschis cu dungi verde închis; conţinut ridicat de zahăr, foarte gustos; pretabil pentru transport îndelungat (coajă groasă); pretabil pentru producţii în sere şi câmp deschis.

17) PEPENE VERDE CRIMSON SWEET

PLIC CU 10 SEMINŢE – 3 RON + taxe poştaleReclame

2 comentarii la “Seminte legume

  1. cristina
    martie 13, 2014

    cum pot sa comand?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 26, 2012 de în Seminte legume şi etichetată , , , , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: